ДІАМ скасувала дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ

17:04, 29 квітня 2024
Державна інспекція архітектури та містобудування України скасувала дозвіл, виданий у 2021 році, на будівництво житлових комплексів на території університету.
ДІАМ скасувала дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ
Джерело фото: nau.edu.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) скасувала дозвіл на будівництво 14 житлових комплексів на території Національного авіаційного університету (НАУ), повідомила в.о. ректора університету Ксенія Семенова.

«Державна інспекція архітектури та містобудування України анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт на території Національного авіаційного університету за моєю заявою», – зазначила вона.

Дозвіл на будівництво був виданий у 2021 році Державною архітектурно-будівельною інспекцією в останній день її існування. У жовтні 2021 року ДІАМ виявила численні порушення в цьому дозволі.

«Цей проект суперечив будівельним нормам і, найголовніше, жодної вигоди для держави і університету, жодної соціальної інфраструктури там не значилось», – пояснила в.о. ректора НАУ.

У липні 2022 року суд прийняв до розгляду позовну заяву ДІАМ щодо визнання протиправними та скасування містобудівних умов, що передували виданню дозволу на будівництво нових 14 житлових комплексів на території НАУ. Справа ще не передана до КОАС після ліквідації ОАСКу.

«НАУ буде продовжувати відстоювати свої інтереси. Земля - вичерпний ресурс. Його треба використовувати для розвитку університету.  Чи є чергові ЖК розвитком університету? Ні, не є», – наголосили в університеті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва