Колишній слідчий Генпрокуратури Дмитро Сус програв касацію й відсидить сім років за ґратами

10:03, 19 квітня 2024
Касаційний кримінальний суд Верховного Суд підтвердил вирок експосадовцю Генпрокуратури Сусу.
Колишній слідчий Генпрокуратури Дмитро Сус програв касацію й відсидить сім років за ґратами
Джерело фото: ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний Суд залишив без змін покарання колишньому заступнику начальника Департаменту Генеральної прокуратури Дмитру Сусу. Мова йде про 7 років позбавлення волі. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

18 квітня Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 4 вересня 2023 року, якою колишнього заступника начальника Департаменту – начальника управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса засуджено до 7 років позбавлення волі.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора САП, відхилив касаційні скарги сторони захисту та підтвердив законність ухвали апеляційного суду.

Таким чином, Дмитра Суса визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 3, 4, 5 ст.191 КК України, та засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на три роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

У САП наголосили, що постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду змінила вирок колишньому заступнику начальника департаменту Генеральної прокуратури Дмитру Сусу з дев’яти до семи років позбавлення волі.

Колишнього слідчого Дмитра Суса засудили за незаконне заволодіння майном. Під час низки обшуків той вилучив і привласнив 9025 доларів і  192 660  грн, гральні автомати, меблі та інші речі з підпільного казино. Надалі Сус продав майно  грального закладу за 10 тисяч доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд