Денис Шмигаль назвав недоцільним перенаправлення коштів з телемарафону на ЗСУ

12:15, 15 квітня 2024
За словами прем'єра, переспрямування коштів, які призначено для телемарафону «Єдині новини» і телеканалу «FreeДом», на фінансування закупівлі БПЛА і пікапів для Збройних сил України є недоцільним.
Денис Шмигаль назвав недоцільним перенаправлення коштів з телемарафону на ЗСУ
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію про переспрямування коштів від телемарафону на ЗСУ, заявивши, що це робити не є доцільним.

Так, Денис Шмигаль зазначив, що переспрямування коштів, які призначено для телемарафону «Єдині новини» і телеканалу «FreeДом», на фінансування закупівлі безпілотних літальних апаратів і пікапів для Збройних сил України є недоцільним.

«Оскільки забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики - пріоритетним питанням національної безпеки, то фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі. Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним», - йдеться у відповіді прем’єра на петицію.

Водночас, за його словами, уряд на системній основі здійснює постійну роботу із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, зокрема міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ та інших складових сектору безпеки й оборони, будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, захист об'єктів критичної інфраструктури, постачання нових і модернізації наявних зразків озброєння, військової та іншої техніки для відсічі збройної агресії рф проти України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду