В МЗС України прокоментували теракт в ТЦ у Підмосков'ї

09:06, 23 березня 2024
МЗС категорично заперечує причетність України до стрілянини в ТЦ «Крокус Сіті Хол».
В МЗС України прокоментували теракт в ТЦ у Підмосков'ї
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Міністерстві закордонних справ України категорично відкинули звинувачення, що почали лунати від російських офіційних осіб, у нібито причетності України до стрілянини в ТЦ «Крокус Сіті Хол» у підмосковному Красногорську. Заява МЗС була зроблена на офіційному сайті українського зовнішньополітичного відомства.

У відомстві заявили, що такі звинувачення є спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі в злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародного співтовариства.

«Російський режим має довгу історію кривавих провокацій спецслужб, подібних до теракту на Каширському шосе в 1999 році. Для путінської диктатури не існує червоних ліній. Вона готова вбивати власних громадян заради політичних цілей так само, як за час війни проти України вбила тисячі мирних українців у результаті ракетних ударів, артилерійських обстрілів і тортур», - заявляють у відомстві.

У МЗС також закликали міжнародну спільноту рішуче відкинути брехливі російські звинувачення у нібито причетності України до стрілянини в Красногорську та посилити підтримку нашої держави у протистоянні злочинній російській агресії.

Раніше у США заявили про причетність ІДІЛ до стрілянини у «Крокус Сіті Хол».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді