Легалізації медичного канабісу потребують близько шести мільйонів українців – Марія Мезенцева

12:28, 21 грудня 2023
Близько шести мільйонів пацієнтів потребують ліків на основі медичного канабісу, зазначила народної депутатка.
Легалізації медичного канабісу потребують близько шести мільйонів українців – Марія Мезенцева
Джерело фото: Марія Мезенцева
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Український Парламент почав розгляд у другому читанні законопроєкту №7457, що стосується медичного канабісу.

За словами народної депутатки, заступниці голови Комітету з питань інтеграції України з ЄС, голови делегації України в ПАРЄ Марії Мезенцевої, сьогодні понад 70% українців підтримують легалізацію медичного канабісу в лікувальних цілях.

«Нині ми говоримо про понад 6 млн пацієнтів із різними діагнозами, які потребують ліків із медичним канабісом. Це важкохворі, онкохворі, цивільні з ПТСР, військовослужбовці, наші герої, які потребують цього щодня», — зазначила Мезенцева.

Вона нагадала, що, згідно з документом, за ліцензіями та обігом буде слідкувати Нацполіція і Держагентство з лікарських засобів.

«Ми врахували багато принципових моментів, на яких наголошували колеги. Але зараз дуже важливо не довіряти фейкам, що ширяться в соцмережах. Законопроєкт про медичний канабіс спрямований виключно на лікування українців, котрі дуже потребують цього. Медпрепарати тільки за рецептом, тільки лікарський засіб і сучасне виробництво в Україні, щоб уникнути всіх можливих корупційних ризиків», - сказала народна депутатка.

Раніше ми пояснювали, за яких умов громадяни зможуть зберігати та перевозити медичний канабіс, а підприємці – здійснювати роздрібну торгівлю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду