У «Київстар» масовий збій стався через хакерську атаку на ядро мережі

12:26, 12 грудня 2023
Фахівці працюють, щоб знову повернути зв'язок своїм абонентам.
У «Київстар» масовий збій стався через хакерську атаку на ядро мережі
Фото: 24tv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Причиною масового технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора «Київстар» стала хакерська атака на ядро мережі. Про це повідомила пресслужба у коментарі Суспільному.

Оператор залучив правоохоронців і спеціальні держслужби для фіксації обставин і наслідків втручання в роботу. Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані, фахівці працюють над усуненням несправностей.

У пресслужбі компанії також заперечили інформацію про нібито обшуки в компанії, про які повідомляла низка Telegram-каналів. Також інформацію про обшуки заперечує Нацполіція і наші джерела в СБУ.

Через цей збій українці не можуть перейти на інших операторів.

Нацроумінг не працює через те, що мережа «Київстару» не може передати інформацію про своїх абонентів іншим операторам внаслідок збою. Тому всі інструкції, оприлюднені раніше, на жаль, є недійсними.

У Мінцифри зазначили, що це є тимчасова проблема, над якою активно працюють усі фахівці компанії «Київстар», щоб знову повернути зв'язок своїм абонентам. Найближчим часом вони поновлять надання послуг.

«Після вирішення поточної проблеми ми обговоримо з усіма мобільними операторами, якнайдалі уберегтися від аналогічних ситуацій та захистити користувачів від несподіваних проблем зі зв'язком», - додали в міністерстві.

Раніше ми писали, що збій «Київстару» вплине на роботу деяких терміналів та банкоматів «ПриватБанку».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді