На Буковині заблокували нелегальний канал переправлення ухилянтів до Молдови, відео

23:45, 29 листопада 2023
Зловмисники допомагали чоловікам, які підлягають мобілізації, перетинати кордон до Молдови поза офіційними пунктами пропуску.
На Буковині заблокували нелегальний канал переправлення ухилянтів до Молдови, відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Чернівецькій області правоохоронці припинили протиправну діяльність та заблокували канал нелегальної міграції. До його організації причетні мешканці області, передає Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У відомстві повідомили, що до обовʼязків зловмисників входив пошук охочих виїхати за межі України, допомога з оформленням фіктивних документів, інструктаж щодо місця зустрічі, передачі коштів та правил перетину кордону.

«З метою конспірації фігуранти використовували підставні телефонні номери, за допомогою яких тримали звʼязок з «клієнтами». Ділки пропонували чоловікам, які ухиляються від проходження військової служби, незаконно потрапити до Молдови за окрему плату — від 2500 до 10 000 доларів США.

Під час проведення процесуальних заходів, поліцейські зупинили автомобіль, який перевозив трьох військовозобовʼязаних у напрямку українсько-молдовського кордону. За сприяння у безперешкодному виїзді за кордон ухилянти погодилися заплатити від 8500 до 10 000 доларів США з особи», - сказано у повідомленні

Організатору незаконного каналу переправлення ухилянтів за межі України та його спільникові повідомлено про підозру.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в Одесі викрили схему переправлення ухилянтів через кордон за 10 500 доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області