Екснардепу Демчаку повідомлено про підозру в махінаціях з державними облігаціями, — ЗМІ

18:07, 8 серпня 2023
У «схемі» махінацій на фондовій біржі колишній нардеп отримав 20 мільйонів гривень незаконного прибутку.
Екснардепу Демчаку повідомлено про підозру в махінаціях з державними облігаціями, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурори Офісу Генпрокурора повідомили про підозру народному депутату України VІІІ скликання за пособництво у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Про це повідомляє ОГП.

За даними ЗМІ, йдеться про колишнього депутата, заступника голови комітету з питань фінансової політики — Руслана Демчака від «Блоку Петра Порошенка».

«За даними слідства, народний депутат України, обіймаючи посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності за попередньою змовою із директорами двох приватних підприємств виступив пособником у маніпулюванні на фондовій біржі учасникам фондового ринку. Такі дії призвели до отримання депутатом незаконного інвестиційного прибутку у розмірі 20 млн грн.

Крім того, колишній нардеп вчинив фінансові операції з коштами, одержаними злочинним шляхом, та дії, спрямовані на приховування та маскування незаконного їх походження в особливо великих розмірах», — йдеться у повідомленні.

У МВС зазначили, що учасники злочинного угруповання легалізували понад 1 млрд грн від махінацій на фондовій біржі.

Зазначається, що викрита незаконна схема пов’язана зі штучним укладанням циклічних біржових угод з метою отримання заздалегідь визначеними особами інвестиційного доходу, є маніпулюванням на фондовому ринку та спрямована на введення в легальний оборот грошових коштів невідомого походження.

Такі кошти в подальшому використовувались національними публічними діячами та відображались в їх деклараціях майнового стану осіб уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

Раніше ми писали, що нардепа Анатолія Гунька викрили на «продажі» землі Національної академії аграрних наук за $85 000.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва