Національним збірним України заборонили змагатися з росіянами та білорусами: Мінспорту оприлюднило наказ

17:14, 14 квітня 2023
У Мінспорту заявили, що у разі порушення положень наказу, може йти мова про позбавлення статусу національних федерацій.
Національним збірним України заборонили змагатися з росіянами та білорусами: Мінспорту оприлюднило наказ
Джерело фото: AP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українським спортсменам заборонили змагатися на турнірах, де будуть присутні спортсмени з рф та Білорусі. Міністерство молоді та спорту опублікувало наказ на офіційному сайті.

Цей наказ ухвалений для виконання рішення Кабінету міністрів України.

Відповідно до цього документу, усім представникам національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту заборонено брати участь у змаганнях, на яких присутні росіяни та білоруси.

Текст наказу містить п'ять пунктів, які передбачають:

1) заборону офіційним делегаціям брати участь на турнірах з російськими та білоруськими атлетами;

2) забезпечення відкликання з відряджень офіційних делегацій у разі участі на турнірах, де змагаються російські та білоруські спортсмени;

3) забезпечення повернення учасників цих офіційних делегацій на територію України або у місця, звідки їх відрядили у разі виявлення фактів, передбачених у п.2.

4) моніторинг спортивними федераціями можливої участі атлетів з Росії та Білорусі на міжнародних змаганнях та інформування Мінмолодіспорту;

5) моніторинг участі представників всеукраїнських спортивних федерацій зі статусом національної, а також атлетів, які вони представляють, у міжнародних спортивних змаганнях за участі спортсменів з рф та Білорусі. У разі виявлення порушень - подача відповідних документів для позбавлення статусу національних.

«Норма наказу вступає в силу одразу після його підписання і оприлюднення. Хочу сказати, що фактично це не змінює нічого. Станом на сьогодні, я не бачу жодної позиції федерації виду спорту, де допустили росіян та білорусів. Які хотіли б дійсно їхати та змагатися на одному майданчику з людьми, що підтримують вбивць та загарбників. Майже впевнений, що нам не доведеться розглядати питання про позбавлення статусу національних федерацій. Таке доручення уряду також у нас є», – прокоментував наказ заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, передає Суспільне.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді