Копіював та передавав клієнтам інформацію з баз даних: викрили податківця

23:14, 3 квітня 2023
У ході обшуку в підозрюваного виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.
Копіював та передавав клієнтам інформацію з баз даних: викрили податківця
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці повідомили про підозру керівнику одного з підрозділів Головного управління Державної податкової служби у Сумській області за фактом несанкціонованого копіювання інформації, що призвело до її витоку (ч. 2 ст. 362 КК України). Про це інформує Сумська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний, маючи доступ до інформаційної комунікаційної системи Державної податкової служби України, здійснював несанкціоноване копіювання інформації. Зокрема, задокументовано як податківець шляхом введення персонального ідентифікатора увійшов до реєстру та здійснив вибір даних щодо фінансово-господарської діяльності одного з місцевих підприємств.

«При цьому це не було викликано службовою необхідністю та не пов’язано із виконанням його посадових обов’язків. Несанкціоновано скопійовані файли податківець за допомогою одного з месенджерів передав особам, які не мають права доступу до неї.

У ході обшуку в підозрюваного виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільні телефони з доказами протиправної діяльності. Досудове розслідування триває, встановлюється причетність податківця до копіювання та передачі зацікавленим особам інформації щодо інших суб’єктів господарювання», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду