Вимагав хабаря у розмірі 3 тисяч доларів за зняття з військового обліку: у столиці викрито голову ВЛК

19:25, 3 квітня 2023
Голова ВЛК заявив військовозобов'язаному, що незалежно від наявності у нього захворювань, той мусить надати йому грошову винагороду за довідку про непридатність до військової служби.
Вимагав хабаря у розмірі  3 тисяч доларів за зняття з військового обліку: у столиці викрито голову ВЛК
Джерело фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві завідувач філії КНП «Консультативно-діагностичний центр» підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що підозрюваний, який є головою військово-лікарської комісії, вимагав у військовозобов’язаного громадянина, який мав певні хвороби, хабар за довідку про непридатність до військової служби з виключенням з обліку.

Мова йде про 3 тисячі доларів.

«У подальшому, з січня по лютий 2023 року, завідувач філії неодноразово зустрічався із громадянином та надавав йому вказівки щодо оформлення та надання медичних довідок, а також проходження медичних обстежень.
 
Підозрюваного затримали після одержання 3 тисяч доларів США за надання тимчасового посвідчення про непридатність до військової служби та довідки про виключення з військового обліку.
 
Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та вирішується питання про накладання арешту на належне йому майно для забезпечення конфіскації.
 
У ході проведення санкціонованих обшуків на робочому місці виявлено 35 тисяч доларів США, а за адресою проживання ще 55 тис. доларів США, походження яких встановлюється.
 
Правоохоронцями проводяться слідчі дії для викриття інших осіб щодо яких в ході слідства зібрано дані, які вказують на причетність до одержання неправомірної вигоди за оформлення документів про непридатність до військової служби», – йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду