Як оскаржити рішення МСЕК

19:08, 3 квітня 2023
Оскаржити рішення МСЕК можна протягом одного місяця.
Як оскаржити рішення МСЕК
Джерело фото: cruise-control.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Оскаржити рішення МСЕК можливо протягом одного місяця. Для цього необхідно звернутися до самої комісії, яка його приймала, або до центральної чи обласної комісії з письмовою заявою про проведення повторного огляду і винесення нового рішення. Якщо прийняте нове рішення не влаштовує, його можна оскаржити у Центральній МСЕК МОЗ України. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Зазначимо, що у складних випадках Центральна медико-соціальна експертна комісія МОЗ, обласна, центральна міська комісія та МОЗ можуть направляти осіб, які оскаржують попередні рішення для проведення медико-соціального експертного обстеження до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця).

Після відповідного обстеження науково-дослідні установи складають консультативні висновки, які є рекомендаційними для прийняття рішення медико-соціальними експертними комісіями.

Крім того, рішення комісій усіх рівнів можна також оскаржити в суді у законодавчому порядку.

Нагадаємо, що для особи, яка не може пройти повторне обстеження й оформити направлення на МСЕК/ЛКК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

На період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи спрощена. А саме:медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) здійснюють свої функції за принципом екстериторіальності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду