Уряд розширив перелік товарів подвійного використання, для яких діятиме спрощена процедура експортного контролю

19:45, 30 березня 2023
До переліку, зокрема, увійшли системи зв’язку та захисту інформації.
Уряд розширив перелік товарів подвійного використання, для яких діятиме спрощена процедура експортного контролю
Джерело фото: defence-ua.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На засідання 30 березня уряд спростив процедуру ввезення низки товарів подвійного призначення, необхідних безпосередньо для забезпечення відсічі агресору чи в якості комплектуючих для виробників українського озброєння.

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, Кабмін суттєво розширив перелік товарів подвійного використання, які можуть ввозитися в Україну без процедур експортного контролю.

Зокрема, мова йде про системи зв’язку, телеметричне обладнання, системи захисту інформації, а також відповідне програмне забезпечення і технології.

«Рішення має значно покращити забезпечення як безпосередньо наших захисників на фронті, так і виробників для виготовлення сучасної потужної зброї», – зазначила міністр.

Нагадаємо, 14 лютого Кабмін ухвалив рішення, яким спростив ввезення в Україну товарів військового та подвійного призначення. Зокрема, в перелік товарів військового призначення та подвійного використання, які можуть імпортуватися фізичними та юридичними особами без дозволу Державної служби експортного контролю додали БпЛА, їх комплектуючі, засоби керування, камери, прилади нічного та телевізійного бачення, оптичні приціли для зброї, глушники, з'ємні обойми, технології для розроблення, виробництва, ремонту виробів воєнного призначення і т.ін.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду