32 замість 30: граничний вік для прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу збільшать

21:58, 30 березня 2023
На військову службу за контрактом осіб офіцерського складу в період дії воєнного стану прийматимуть військовослужбовців з числа сержантів і старшин, які мають досвід бойових дій не менше ніж три місяці.
32 замість 30: граничний вік для прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу збільшать
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Граничний вік прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу збільшать до 32 років. Про це повідомив під час брифінгу в Military Media Center заступник начальника відділу військової кадрової політики Департаменту кадрової політики Міноборони України полковник Сергій Литовченко, пише АрміяInform.

Полковник нагадав, що відповідно до законодавчих змін є можливість збільшити з 30 до 32 років (з урахуванням набуття права на пенсію за вислугою років за змішаною формою) граничний вік прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу громадян з числа військовослужбовців, резервістів, військовозобов’язаних, які не мають військових звань офіцерського складу, та громадян призовного віку, які здобули вищу освіту за ступенем не нижче ніж бакалавр та які успішно завершили курс військової підготовки офіцерського складу.

Також, за його словами, на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу в період дії воєнного стану прийматимуть військовослужбовців з числа сержантів і старшин, які не мають вищої освіти, однак не менше ніж три місяці брали безпосередню участь у веденні воєнних  дій та не менше ніж три місяці успішно виконують службові обов’язки на посадах осіб офіцерського складу, з одночасним присвоєнням їм первинного військового звання офіцерського складу «молодший лейтенант».

Литовченко додав, що таким військовослужбовцям надається можливість не пізніше шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану пройти відповідний курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності з метою підвищення мотивації до військової служби.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду