Генпрокурор обговорив із президентом Європарламенту створення спецтрибуналу щодо агресії рф

11:53, 23 березня 2023
Андрій Костін зустрівся з Головою Європарламенту Робертою Мецолою.
Генпрокурор обговорив із президентом Європарламенту створення спецтрибуналу щодо агресії рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор Андрій Костін сподівається, що рішення Міжнародного кримінального суду щодо ордера на арешт Путіна стане початком притягнення до відповідальності держави-агресора на міжнародному рівні.

Так, під час візиту до Брюсселя Костін зустрівся з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою, обговорили притягнення рф до відповідальності за скоєні злочини. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

«Україна високо цінує внесок Європейського парламенту у справу забезпечення відповідальності рф за міжнародні злочини. Сподіваємося, що історичне рішення Міжнародного кримінального суду щодо ордера на арешт Путіна закріпить його статус вигнанця для цивілізованого світу та стане початком міжнародних процесів притягнення керівництва держави-агресора до індивідуальної відповідальності», - наводить відомство слова українського генпрокурора.

Костін наголосив, що для завершення розбудови глобальної мережі відповідальності необхідно створити Спеціальний трибунал щодо злочину агресії, оскільки, згідно з міжнародним правом, лише трибунал, що має міжнародний статус, може подолати імунітет чинного президента.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду