Направлялись в Бахмут, щоб забрати батьків, але авто потрапило під ворожий обстріл на Харківщині: неймовірна історія порятунку сім'ї

22:41, 22 березня 2023
Російські військові кинули пораненого чоловіка у канаву, але після ночі в траншеї чоловік отямився від дощу та знайшов сили, аби дійти до українських позицій.
Направлялись в Бахмут, щоб забрати батьків, але авто потрапило під ворожий обстріл на Харківщині: неймовірна історія порятунку сім'ї
Джерело фото: mvs.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Український дрон з написом «Йди за мною» врятував життя подружжю.

Про неймовірну операцію порятунку українського подружжя розповіли в ексклюзивному матеріалі журналісти CNN, пишуть на порталі МВС.

«У матеріалі йдеться про події в Ізюмському районі Харківської області у червні 2022 року. Того дня подружжя направлялося в Бахмут, аби допомогти літнім батькам виїхати із міста. Однак вони обрали невірну дорогу і опинилися близько лінії фронту, там стояли російські війська. Авто потрапило під ворожий обстріл.

Українські військовослужбовці, які перебували неподалік, відстежили ситуацію за допомогою дрона, що пізніше дозволило слідчим встановити усі обставини злочину, скоєного російськими військовими. На знятих кадрах видно, як пара залишає свій автомобіль і намагається втекти, але потрапляє під повторний обстріл. Чоловік отримує важкі поранення. Жінка намагається зупинити кровотечу.

Нашими військовими було прийнято ризиковане рішення – допомогти евакуювати подружжя. Військовослужбовці ЗСУ зарядили дрон і прикріпили до нього білий аркуш паперу зі словами «Йди за мною». Таким чином жінці вказували безпечний маршрут. Пізніше вона розповіла, що пішла за дроном, бо це був єдиний спосіб отримати допомогу для свого пораненого чоловіка.

Невдовзі до розстріляної машини підійшла група російських військових, які підняли пораненого та викинули чоловіка у канаву.

Після ночі в траншеї чоловік отямився від дощу, знайшов сили, аби дійти до українських позицій. Йому надали першу допомогу та викликали медиків», - розповіли на порталі.

У МВС зазначили, що у ході проведення оперативно-розшукових заходів за участю кіберполіції Харківщини було встановлено особу російського солдата.

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 438 Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси