Нацбанк визнав «Банк Форвард» російського бізнесмена Рустама Таріко неплатоспроможним

13:05, 8 лютого 2023
В НБУ обґрунтовують це рішення тим, що банк не привів свою діяльність у відповідність до вимог законодавства, зокрема нормативно-правових актів НБУ після віднесення його до категорії проблемних.
Нацбанк визнав «Банк Форвард» російського бізнесмена Рустама Таріко неплатоспроможним
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк вирішив віднести "Банк Форвард" російського бізнесмена Рустама Таріко, який знаходиться під українськими санкціями, до  категорії неплатоспроможних. Про це повідомила пресслужба НБУ. 

Частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, тож її віднесення до категорії неплатоспроможних жодним чином не вплине на стабільність банківського сектору України.

В НБУ обґрунтовують таке рішення тим, що банк не привів свою діяльність у відповідність до вимог законодавства, зокрема нормативно-правових актів НБУ після віднесення його до категорії проблемних. 

Підставою також стало подальше суттєве й незворотне погіршення фінансового стану банку за відсутності дієвих заходів для його поліпшення, та неможливість і недостатність запланованої банком капіталізації.  

24 листопада НБУ відніс "Банк Форвард" до категорії проблемних через ризикову діяльність банку за ознакою недостатності доходів, що створює в майбутньому ризик зменшення його регулятивного капіталу та порушення встановлених регулятором економічних нормативів капіталу.

Відтоді фінансовий стан банку суттєво погіршився, падіння капіталу продовжилося без перспектив його поліпшення. Це, зі свого боку, становить загрозу інтересам вкладників і кредиторів банку.

Вкладники "Банку Форвард" отримають від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включно з відсотками. Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня 2023 року становить 1,5 млрд грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді