Закупівлі Міноборони: ОГП оголосив підозри Хмельницькому, Шаповалову та Терещенку — ЗМІ

12:19, 1 лютого 2023
За даними джерел, Богдану Хмельницькому оголошено підозру за фактом розтрати ним державних коштів на суму 107 796 050 грн та щодо забезпечення підрозділів Збройних сил неякісними бронежилетами у кількості 5700 шт.
Закупівлі Міноборони: ОГП оголосив підозри Хмельницькому, Шаповалову та Терещенку — ЗМІ
Богдану Хмельницькому зачитують підозру, джерело фото: pravda.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ОГП повідомив про підозру колишньому заступнику директора департаменту держзакупівель Міноборони Богдану Хмельницькому, колишньому заступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику держпідприємства «Промоборонекспорт» Володимиру Терещенку. Про це повідомило видання «УП» з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах.

Зазначається, що Хмельницькому оголошено підозру за фактом розтрати ним державних коштів на суму 107 796 050 грн та щодо забезпечення підрозділів Збройних сил неякісними бронежилетами у кількості 5700 шт.

Підозру Шаповалову оголошено за незаконні дії, внаслідок яких окремі підрозділи Збройних сил не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд грн.

Підозру Терещенку, який наразі є заступником начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності МО, оголошено за фактом заволодіння ним шляхом зловживань та службових підроблень державними коштами в розмірі 1 340 000 доларів.

Раніше ми писали, що НАЗК ініціювало службове розслідування щодо Богдана Хмельницького, який займається закупівлями в Міноборони.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді