Уряд фінансуватиме громадські організації, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю

21:30, 31 січня 2023
Кабмін ухвалив постанову, яка визначає критерії участі громадських об’єднань осіб з інвалідністю у конкурсі для визначення проєктів, на які надається фінансова підтримка.
Уряд фінансуватиме громадські організації, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю
Джерело фото getty images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

27 січня Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо деяких питань надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю.

Відповідно до цієї постанови, держава планує фінансово підтримувати громадські об’єднання, що надаватимуть соціальні послуги людям з інвалідністю.

Ухвалена постанова встановлює вимоги та критерії участі громадських об’єднань осіб з інвалідністю у конкурсі для визначення проєктів, на реалізацію яких надається фінансова підтримка.

Організатором даного конкурсу визначається Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Отримати фінансування з бюджету може громадська організація, яка спеціалізується на наданні соціальних послуг особам з інвалідністю.

Причому, зауважують у Міністерстві соціальної політики, громадська організація може надавати або одну, або декілька послуг одночасно.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович зазначила, що в умовах повномасштабної війни практично усі видатки йдуть на оборону, на інших напрямах доводиться економно підходити до витрат.

Саме тому «Мінсоцполітики запроваджує зміни, які дозволять оптимально використовувати наявні ресурси. Це стосується і фінансування діяльності громадських організацій коштом держави. Щоб вони мали можливість і далі функціонувати, залучаючи державні кошти, цей ресурс має бути спрямований виключно на найнеобхідніші сьогодні потреби людей – соціальні послуги», – підкреслила Жолнович.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області