Микола Тищенко прокоментував скандал із поїздкою до Таїланду

08:16, 27 січня 2023
Тищенко зазначив, що народним депутатам «Слуги народу» поставили задачу – розвивати дружні взаємовідносини в напрямку Азії та Африки.
Микола Тищенко прокоментував скандал із поїздкою до Таїланду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко відреагував на скандал із його поїздкою в Таїланд.

Тищенко зазначив, що в грудні на нараді народним депутатам «Слуги народу» поставили задачу – розвивати дружні взаємовідносини в напрямку Азії та Африки.

«Наприклад у В'єтнамі української делегації не було з 2014 року. Тож наразі я дійсно перебуваю з відрядженням в Азії. Усі вищі керівники в курсі, як і голова моєї фракції. Триває війна і ми лише виконуємо накази. Моє місцеперебування не приховую, всі мої зустрічі – офіційні та задокументовані», – пояснив нардеп.

Він нагадав, що є співголовою групи дружби із В'єтнамом та розповів про свою подорож:

Першою зупинкою був Хошимін. Тищенко зазначив, що з метою безпеки розкаже про результати відрядження у доповіді після приїзду, проте додав, що у ході понад 2-тижневої роботи відбулося підписання «відповідних документів».

Друга зупинка – Таїланд. За словами нардепа, 26 січня він вже другий день перебуває там разом зі спеціалістами по регіону. Результат – відбулася зустріч з представниками королівської родини та досягнення важливого дипломатичного погодження для підтримки України.

«Далі повертаюся до В'єтнаму, де також будуть проведені робочі зустрічі в рамках групи дружби з моїми в'єтнамськими колегами-парламентарями. За наказом вищого керівництва Азійський напрямок наразі є одним з пріоритетних. В політику я прийшов завдяки президенту і виборцям, всі свої обіцянки перед якими я виконав», – каже Тищенко.

Він підсумував, що, попри «брудні технології», продовжить виконувати поставлені президентом задачі.

«І не відступлю, адже його вектор повністю відповідає моєму прагненню побудувати гідну країну та єдину націю. Наразі моє відрядження продовжиться, як і планувалось. Адже я дію виключно в інтересах України, що сьогодні містить в собі налагодження дипломатичних стосунків на міжнародній арені для прискорення нашої Перемоги. Повернусь з позитивним результатом для країни. Дякую! Слава ЗСУ», – підсумував нардеп.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», народного депутата фракції «Слуга народу» Миколу Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції. Причиною стала поїздка нардепа в Таїланд.

Згодом керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак відреагував на цю ситуацію.

Також повідомлялось, що Руслан Стефанчук пояснив, чи підписував розпорядження про відрядження Миколи Тищенка за кордон.

А ще у Держприкордонслужбі пояснили, чи законно Тищенко виїхав за кордон.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області