Техніка деокупованих судів Херсонської та Харківської областей розграбована ворогом, — ДСА

18:40, 2 грудня 2022
Повідомляється, що відновлювальна вартість втраченої техніки судів Херсонської та Харківської областей розрахунково становить 105 млн грн.
Техніка деокупованих судів Херсонської та Харківської областей розграбована ворогом, — ДСА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За попередніми обстеженнями деокупованих судів Херсонської та Харківської областей з’ясовано, що всі вони були розграбовані ворогом. Практично все комп’ютерне обладнання було вкрадено або пошкоджено під час окупації. Відновлювальна вартість втраченої техніки судів Херсонської та Харківської областей розрахунково становить 105 млн грн. Про це повідомляє Державна судова адміністрація. 

Загалом, ворогом лише у цих двох областях було знищено та розграбовано більше 2 тис. одиниць техніки судів, в тому числі майже 1 тис. комп’ютерів, близько 100 од. серверного обладнання, а також понад 900 од. оргтехніки та іншого обладнання.

В цілому по Україні внаслідок війни судами втрачено техніки, вартість відновлення якої сягає чверті мільярда гривень (близько 250 млн грн.) ДСА звернулось до міжнародних партнерів про підтримку у забезпеченні судів необхідною технікою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді