Уряд погодив обсяг придбання АРМА військових облігацій

17:51, 2 грудня 2022
Обсяг придбання складатиме 113 700 000 гривень.
Уряд погодив обсяг придбання АРМА військових облігацій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На черговому засіданні Кабінету Міністрів було затверджено розпорядження «Про погодження обсягу придбання Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації». Про це йдеться на сайті уряду. 

Обсяг придбання складатиме 113 700 000 гривень. Це становить 10,26 % коштів, що обліковуються на депозитних рахунках АРМА станом на 1 листопада 2022 року. Тобто, наразі сума коштів на рахунках АРМА у національній валюті складає 1 108,5 мільйона гривень.

Зауважимо, що сума коштів, котрі обліковуються на депозитних рахунках АРМА, постійно змінюються, тобто залишки динамічні, за рахунок передачі в управління АРМА арештованих грошових коштів у готівковій та безготівковій формах, а також за коштів, одержаних від реалізації арештованих активів. Зазначені кошти розміщуються на депозитних рахунках АРМА окремими траншами, відповідно до умов укладеного договору банківського вкладу на вимогу.

Станом на 28 листопада 2022 року Кабінетом Міністрів України погоджено придбання АРМА облігацій внутрішньої державної позики «Військові облігації» на загальну суму 753,9 мільйона гривень. Наразі АРМА вже придбано облігацій у кількості 450 526 штук на загальну суму 452 299 244 гривні.

Раніше ми писали, які рішення ухвалив уряд 2 грудня. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном