Катували мешканців Бучанського району: двох військових РФ засудили до 12 років в'язниці

21:37, 2 грудня 2022
Окупанти жорстоко поводилися з місцевим населенням, серед яких були жінки та діти, а також заволоділи грошима та цінними речами, що належали потерпілим.
Катували мешканців Бучанського району: двох військових РФ засудили до 12 років в'язниці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Львівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду двох військовослужбовців ЗС РФ засуджено до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

Прокурори у суді довели, що на початку березня 2022 року військовослужбовці 5 окремої танкової бригади ЗС РФ в/ч 46108 м. Улан-Уде, перебуваючи у селі Бузові Бучанського району Київської області, жорстоко поводилися з місцевим населенням, серед яких були жінки та діти.

Військові країни-агресора вдерлися до приватного будинку. Погрожуючи зброєю, вони били та катували чотирьох чоловіків на очах жінок і малолітніх дітей, яким також погрожували застосувати зброю. Після знущань та погроз засуджені заволоділи грошима та цінними речами, що належали потерпілим.

Обох визнано винними у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що до 11 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця РФ, який у березні 2022 року під час окупації одного з сіл Ніжинського району вчиняв фізичне та психологічне насильство стосовно сім'ї з 4 неповнолітніми дітьми. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки