Черкаський апеляційний суд на 12 років залишив під вартою громадянина, обвинуваченого у держзраді

09:44, 1 грудня 2022
Було розглянуто апеляційну скаргу захисника обвинуваченого у державній зраді на вирок Уманського міськрайонного суду Черкаської області.
Черкаський апеляційний суд на 12 років залишив під вартою громадянина, обвинуваченого у держзраді
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

30 листопада 2022 року Черкаським апеляційним судом у режимі відеоконференції було розглянуто апеляційну скаргу захисника обвинуваченого у державній зраді на вирок Уманського міськрайонного суду Черкаської області. Про це повідомляє пресслужба судової установи.

Так, суд першої інстанції визнав винуватим обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років без конфіскації майна.

Тим часом, захисник обвинуваченого, не погоджуючись з вироком суду, подав апеляційну скаргу, де просив застосувати до свого підзахисного ст. 69 Кримінального кодексу України та призначити більш м'яке покарання, ніж передбачено законом. Ідеться про 5 років позбавленння волі. Свої доводи мотивував зокрема тим, що обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у скоєному.

Заслухавши пояснення учасників судового засідання та доводи апеляційної скарги, перевіривши матеріали справи колегія Черкаського апеляційного суду залишила без змін вирок Уманського міськрайонного суду Черкаської області.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді