У Києві вимикатимуть світло навіть у будинках, які на одній лінії з об'єктами критичної інфраструктури

09:12, 1 грудня 2022
У столиці почнуть вимикати світло у всіх будинках, щоб відключення були справедливими.
У Києві вимикатимуть світло навіть у будинках, які на одній лінії з об'єктами критичної інфраструктури
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Києві почнуть діяти «ручні відключення», для того, щоб вимикати світло в будинках, які знаходяться на лініях критичної інфраструктури. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

На сьогодні Київ все ще в режимі екстрених відключень. Стабілізаційні графіки не діють, але на них орієнтуються і до них наближаються.

«Час, який кияни проводять без світла, скорочується. У понеділок кияни у середньому відключалися на 9 годин, а вчора - менше ніж на 7 годин на добу. Сьогодні і самі обмеження були меншими - 545 МВт. Протягом дня відключалося 953 тисячі клієнтів, на 5 тисяч менше, ніж учора», - сказав Коваленко.

Він також нагадав, що в Києві є будинки які знаходяться на одній лінії з обєктами критичної інфраструктури, які не беруть участі в відключеннях світла. Тому в цих будинках електрику теж не вимикають.

Однак, щоб відключення були справедливими, цю ситуацію вирішили виправити.

«Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка вимикається - то енергетики їх перемикають... Але є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію, щоб вимикати разом з усім містом. Проте і по них очікується адміністративне рішення - ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії. Подивимося, наскільки це буде робоча схема», - пояснив Коваленко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки