Початок конкурсу на посаду директора НАБУ: у НАЗК пояснили, чому це важливо

13:18, 24 листопада 2022
В НАЗК підкреслили, що злагоджена робота антикорупційних органів та ефективна боротьба з корупцією — це ключова умова успішного шляху України до вступу в Європейський Союз.
Початок конкурсу на посаду директора НАБУ: у НАЗК пояснили, чому це важливо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У НАЗК вітають початок конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро України.

«Злагоджена робота антикорупційних органів та ефективна боротьба з корупцією — це ключова умова успішного шляху України до вступу в Європейський Союз. Будь-який державний орган може ефективно працювати тільки тоді, коли є ефективний керівник. Президент України чітко заявив про необхідність якнайшвидшої активізації процесу запуску конкурсу з обрання очільника НАБУ одразу після того, як було обрано нового керівника САП. НАЗК повністю підтримує початок цього процесу і ефективне проведення всіх його етапів та сподівається на подальшу плідну співпрацю з НАБУ як надзвичайно важливою в реалізації антикорупційної політики установою», — прокоментував голова НАЗК Олександр Новіков.

«Отримавши статус кандидата на членство в ЄС, ми як держава взяли на себе зобов'язання з посилення боротьби з корупцією, що також включало в себе завершення конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та початок конкурсу на посаду директора НАБУ.

Після довгоочікуваного призначення керівника САП ми вже можемо побачити результати співпраці між антикорупційними інституціями: переглядаються деякі попередні справи, а нові розслідування передаються у Вищий антикорупційний суд», - зазначили у НАЗК та додали, це є яскравим показником зусиль України щодо зміцнення антикорупційної системи України.

Також ми писали раніше, що конкурс на зайняття посади директора НАБУ складається із семи етапів: які саме.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді