Андрій Костін пообіцяв, що покарання щодо корупції не уникне ні підприємець, ні депутат, ні держслужбовець

13:39, 15 листопада 2022
Крім того, він повідомив, що Офісом Генерального прокурора також буде організовано перевірку законності ухвалених рішень про закриття цієї категорії кримінальних проваджень.
Андрій Костін пообіцяв, що покарання щодо корупції не уникне ні підприємець, ні депутат, ні держслужбовець
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор Андрій Костін за результатами координаційної наради з керівниками правоохоронних органів Одещини щодо зловживання впливом в інтересах бізнесу та контрабанди заявив, що покарання не уникне ні підприємець, ні депутат, ні держслужбовець.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Крім того, пише ОГП, Андрій Костін звернув увагу правоохоронців на те, що в регіоні продовжує існувати практика зловживання впливом посадовцями органів виконавчої влади та їх так званими «смотрящими». Він зазначив, що лобіювання інтересів окремих учасників бізнесу та корупційні схеми створюють нерівні умови для бізнесу в регіоні.

«Це мій сигнал для всіх: коло таких осіб достеменно відоме правоохоронним органам. У кожному правопорушенні буде забезпечено невідворотне покарання. Я ці слова говорю в Одесі. Думаю, що одесити розуміють, про кого йде мова», – наголосив Генпрокурор.

Під час наради обговорили також боротьбу з контрабандою. Генеральний прокурор навів приклад нещодавно проведених спільних з Державним бюро розслідувань обшуків на одеській митниці. За кілька тижнів роботи виявили контейнери з різноманітними товарами та навіть – гвинтокрил. За словами Генпрокурора, правоохоронці виявили і відкриті контейнери, у яких замість товарів було каміння. Товар вже забрали і залишили будівельне сміття.

«Офіс Генерального прокурора забезпечує законність у кожному кримінальному провадженні. Ті, хто думають, що «порішали» свої проблеми та змогли уникнути відповідальності - помиляються. Невідворотність покарання щодо корупції та розкрадань бюджету буде забезпечено незалежно від соціального статусу та посад. Не уникне покарання ні підприємець, ні депутат, ні держслужбовець», – заявив Андрій Костін.

Він повідомив, що Офісом Генерального прокурора також буде організовано перевірку законності ухвалених рішень про закриття цієї категорії кримінальних проваджень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області