ВРП закликає вирішити питання щодо продовження проведення З’їзду науковців

16:10, 28 вересня 2022
Вища рада правосуддя просить Міністра освіти і науки України вжити необхідних заходів для визначення часу і місця продовження проведення З’їзду науковців.
ВРП закликає вирішити питання щодо продовження проведення З’їзду науковців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя звернулася до Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета із проханням сприяти якнайшвидшому вирішенню питання щодо визначення часу і місця для продовження проведення З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ з метою обрання члена ВРП за його квотою. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

«Відповідно Закону України «Про Вищу раду правосуддя» З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ обирає двох членів ВРП.

Нагадаємо, що З’їзд розпочав свою роботу ще 10 грудня 2021 року. Однак в його роботі було оголошено перерву, оскільки висновок щодо кожного кандидата та список кандидатів, рекомендованих Етичною радою для обрання на посаду члена ВРП, не надійшли станом на початок З’їзду.

19 серпня 2022 року під час продовження проведення З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ на посаду члена Вищої ради правосуддя обрано Дмитра Лук’янова.

Наразі у Вищій раді правосуддя є сім повноважних членів, включаючи Голову Верховного Суду, який входить до складу Ради за посадою. На одну з вакантних посад член ВРП має бути обираним за квотою З’їзду. 

Частиною восьмою статті 13 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що час і місце проведення З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ визначаються Вищою радою правосуддя, а в разі неможливості ухвалення рішення Радою через відсутність достатньої кількості обраних (призначених) її членів – центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Як відомо, станом на даний момент Вища рада правосуддя є неповноважною, тому виконання нею в межах компетенції повноважень, визначених Законом України «Про Вищу раду правосуддя», у тому числі щодо визначення часу і місця проведення З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, є неможливим.

У зв’язку із цим Вища рада правосуддя просить Міністра освіти і науки України вжити необхідних заходів для визначення часу і місця продовження проведення З’їзду.

Проведення З’їзду є вкрай важливим з огляду на необхідність відновлення роботи Вищої ради правосуддя, особливо в період дії воєнного стану», — йдеться у заяві.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді