ВАКС оголосив вирок колишній виконувачці обов’язків директора держпідприємства «Червоний землероб»: деталі

21:38, 27 вересня 2022
Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати ВАКС.
ВАКС оголосив вирок колишній виконувачці обов’язків директора держпідприємства «Червоний землероб»: деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

27 вересня 2022 року Колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок колишній виконувачці обов’язків директора держпідприємства «Червоний землероб».

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«У ході досудового розслідування з’ясувалося, що у 2016 році колишня виконувачка обов’язків директора держпідприємства та її співучасник уклали між собою фіктивні договори про надання товариству юридичних послуг, а також акти виконаних робіт. Після чого вищевказані документи були подані до Господарського суду Кіровоградської області у справі про банкрутство із заявою про включення до реєстру вимог кредиторів вищевказаного держпідприємства грошових вимог у сумі понад 3,5 млн гривень. Проте коштами так і не заволоділи з обставин, які не залежали від їх волі», - розповідають у САП.

Як зазначають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, заслухавши доводи сторін, суд ухвалив визнати колишню виконувачку обов’язків директора держпідприємства винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України та призначити покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими і адміністративно-господарськими функціями на підприємствах, у статутних капіталах яких наявна частка державної власності, строком на три роки з конфіскацією половини належного їй майна.

Її спільника визнано винуватим за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 КК України. Йому призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю у сфері права строком на три роки з конфіскацією ½ майна.

Повідомляється, що вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд