ЄСІТС обіцяють модернізувати до кінця 2027 року

14:12, 18 квітня 2024
Модулі ЄСІТС будуть модернізовані або повністю замінені.
ЄСІТС обіцяють модернізувати до кінця 2027 року
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна судова адміністрація повідомила про початок роботи над розробкою «дорожньої карти» модернізації Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Модернізація ЄСІТС, зокрема, передбачає заміну або суттєву модернізацію модулів ЄСІТС, а також впровадження нових IT-систем.

Завершити процес модернізації ЄСІТС планується до кінця 2027 року.

Нагадаємо, що 12 березня Вища рада правосуддя призначила на посаду заступника голови ДСА з питань цифровізації Леоніда Сапельнікова. З його програмою роботи на посаді заступника голови ДСА можна ознайомитися за посиланням.

Слід зауважити, що цифровізація судової системи передбачена Планом Ukraine Facility, за виконання якого Україна буде отримувати кошти від ЄС.

При цьому кошти за перелік кроків, серед яких цифровізація судової системи і налагодження ІТ-рішень у судовій системі, мають надійти в рамках 15 внеску (це 4 квартал 2027 р.) від європейських партнерів.

Загальна сума цього внеску (за сукупність кроків, серед яких цифровізація), складе 1,4 млрд  євро, які будуть повністю кредитними.

Раніше «Судово-юридична газета» детально описувала, в чому полягає План Ukraine Facility в контексті реформи судової гілки влади.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду