Суддівська винагорода на 2024 рік розраховується тільки на фактичну чисельність суддів, — ДСА

11:00, 9 вересня 2023
Конкурси на вакантні посади суддів місцевих та апеляційних судів поки що під питанням.
Суддівська винагорода на 2024 рік розраховується тільки на фактичну чисельність суддів, — ДСА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство фінансів розраховує суддівську винагороду на 2024 рік виходячи з фактичної кількості суддів в Україні.

Про це на засіданні Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади 30 серпня повідомила директор департаменту фінансово-економічної діяльності, бухгалтерського обліку та звітності ДСА Віолета Мишкіна.

«Розрахунок суддівської винагороди здійснюється на фактичну чисельність суддів на сьогоднішній день. Навіть без урахування суддів, які вже пішли у відставку», - розповіла представник ДСА.

Віолета Мишкіна зазначила, що до Міністерства фінансів доведені плани органів суддівського врядування по заповненню наявних вакансій в судах першої та апеляційної інстанції.

«Але гроші на наступний рік все ж закладаються тільки на фактичну чисельність суддів. Якщо в штаті суду 74 судді, то тільки вони й будуть забезпечені винагородою», - розповіла представник судової адміністрації.

У зв’язку з зазначеним підходом Міністерства фінансів, інші учасники Робочої групи висловили здивування у зв’язку з тим, що відповідна позиція фактично виключає можливість заповнення вакантних посад суддів, а також взагалі ставить питання про доцільність діяльності ВККС саме у цей час.

Нагадаємо, що як повідомляла «Судово-юридична газета» під час підготовки бюджетного запиту на 2024 рік, з урахуванням вимог Міністерства фінансів, ДСА була прорахована кількість суддів на наступний рік – 4 777 суддів місцевих та апеляційних судів.

Разом з тим, Вища рада правосуддя 24 серпня 2023 року затвердила новий тимчасовий штат судів на 2023 рік у кількості 7 976 суддів в судах першої та апеляційної інстанцій.

Крім того, у ДСА 30 серпня повідомили, що до кінці 2023 року з судів мають бути звільнені 620 заступників керівників апаратів судів.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді