ВАКС продовжив судити колишнього члена комісії регулювання азартних ігор Євгена Гетьмана за обвинуваченням в отриманні хабара у $90 тисяч

13:10, 30 березня 2023
Вищий антикорупційний суд дослідив окремі докази у справі за обвинуваченням в отриманні хабара колишнього члена КРАІЛ Євгена Гетьмана та відклав розгляд справи до 6 квітня.
ВАКС продовжив судити колишнього члена комісії регулювання азартних ігор Євгена Гетьмана за обвинуваченням в отриманні хабара у $90 тисяч
Джерело фото: logincasino
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд продовжив дослідження доказів у справі за обвинуваченням в отриманні хабара члена Комісії регулювання азартних ігор Євгена Гетьмана та відклав судовий розгляд до 6 квітня.

На сьогоднішньому засіданні суд продовжив досліджувати відео обшуку у будівлі комісії регулювання азартних ігор під час якого вилучалися окремі документи. Під час перегляду адвокати Гетьмана звернули увагу на формальне ознайомлення присутніх з документами, які вилучалися та натякнули, що вони не стосуються справи.

«Це виглядає так ось дивіться документи, які підписав Баканов…Ми можемо у пакетах знайти будь-що», - зазначив захисник.

«Може і знайдемо будь-що», - відповів головуючий суддя Тимур Хамзін.

Інший захисник зауважив, що обшук перетворився на іншу слідчу дію. «З протоколу обшуку не зрозуміло яка мета»,-  зауважив адвокат

Прокурор зі свого боку зазначила, що комісія мала можливість добровільно надати документи і додала, що обшук відбувається до того часу поки не будуть отримані документи. Вона додала, що жодних погроз з боку правоохоронців не було.

«Навіть якщо детектив плутає слідчі дії сторона обвинувачення не буде використовувати ці дані», - додала прокурор.

У свою чергу захист Гетьмана заявив про можливу підробку протоколу обшуку та попросив призначити експертизу підписів. Зі свого боку головуючий суддя Тимур Хамзін запропонував захисту дооформити клопотання на що ті пристали

Після дослідження окремих документів суд відклав розгляд провадження на 6 квітня 2023 року.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у жовтні 2022 року прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), якого у серпні 2021 року викрито на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 90 тисяч доларів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду