Кличко: Зупинка громадського транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат

11:17, 30 березня 2023
При цьому Кличко не звернув увагу на те, що проблема торкається мешканців лівого берега Києва, які вимушені чекати відновлення роботи метро просто неба або брати таксі.
Кличко: Зупинка громадського транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат
Джерело фото: КМДА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, київська влада заборонила рух поїздів метро з лівого на правий берег Києва під час повітряної тривоги, як і громадського транспорту через мости загалом. Разом з тим, через міст Метро дозволено рухатися приватним авто. А пасажири, які проживають на правому березі Києва, можуть вільно пересуватися між станціями метрополітену.

Тож, мешканці лівого берегу, які мають добиратися до роботи, масово збираються біля входу у метро та очікують відбою повітряної тривоги.

Не секрет, що хоча міська влада рекомендує всім «пройти в укриття», деякі державні органи, зокрема, й суди, продовжують працювати і під час повітряної тривоги, тож люди вимушені якось добиратися до робочого місця.

30 березня стало відомо, що мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію стосовно скасування зупинки громадського транспорту.

«Рішення Ради оборони міста Києва ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці та буде переглянуте виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Відповідний аналіз та оцінка здійснюються на постійній основі.

Принагідно слід відзначити, що призупинення роботи комунального транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат, оскільки після її завершення вони можуть скористатися попередньо сплаченими проїзними документами», - вважає Кличко.

При цьому Кличко не звернув увагу на те, що проблема торкається здебільшого мешканців лівого берега Києва, які вимушені чекати відновлення роботи метро просто неба або замовляти таксі.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки