ВАКС знову не обрав запобіжний захід нардепу Дмитру Ісаєнку

20:07, 29 березня 2023
Вищий антикорупційний суд заслухав матеріали клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у незаконному заволодінні земельною ділянкою нардепу Дмитру Ісаєнку та продовжить його розгляд 3 квітня.
ВАКС знову не обрав запобіжний захід нардепу Дмитру Ісаєнку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд продовжить розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у незаконному заволодінні земельною ділянкою, що належить підприємству підпорядкованому Верховній Раді під забудову, народному депутату з групи «Відновлення України» Дмитру Ісаєнку у понеділок 3 квітня.

На сьогоднішньому засіданні суд продовжив заслуховувати матеріали клопотання про обрання запобіжного заходу нардепу та заперечення захисників Ісаєнка. Зокрема прокурор зачитав низку договорів, які передбачали знесення будівель, що були на шляху забудови, інвестиційний договір про забудову земельної ділянки.

Також прокурор заявив, що обвинувачення допитало свідка, який розповів про наявність інвестора, який бажає забудувати земельну ділянку, яка належить будівельному комбінату Верховної Ради, а також про схему, за версією слідства, спроби незаконної забудови.

«Свідок повідомив, що інвестором-забудовником є народний депутат Ісаєнко», - зазначив прокурор

У свою чергу адвокат Ісаєнка зауважив, що «жодного документа, який підтверджує теорію прокурора не існує».

«Все будується на допиті особи, яка спочатку не знала, хто такі інвестори…Прокурор не довів, яким чином Perfect Group має відношення до нашого клієнта», - зазначив захисник

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату групи «Відновлення України» Дмитру Ісаєнку у спробі незаконно заволодіти землею та майном Державного будівельного комбінату.

За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн грн. Натомість, як встановили НАБУ і САП, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн грн.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва