Екс-голова Фонду Держмайна, якого НАБУ звинувачує в корупції, сам був викривачем та разом з НАБУ «боровся з корупцією»

19:13, 22 березня 2023
На думку НАБУ Дмитро Сенниченко одночасно боровся з корупцією та сам займався корупцією.
Екс-голова Фонду Держмайна, якого НАБУ звинувачує в корупції, сам був викривачем та разом з НАБУ «боровся з корупцією»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) 22 березня 2023 року повідомило сенсаційну новину – голова Фонду державного майна (ФДМУ) Дмитро Сенниченко є підозрюваним у створені злочинної організації, яка заволоділа 500 млн. гривень АТ «Одеський припортовий завод» та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Іронія полягає в тому, що ще рік тому Дмитро Сенниченко мав неофіційний статус «борця з корупцією», отримував компліменти за свою діяльність від деяких ЗМІ та громадських діячів та разом з НАБУ розповідав про «нульову толерантність до корупції» і  про те, як ефективно боротись з корупцією на державних підприємствах.

З огляду на те, що Дмитро Сенниченко тричі повідомляв НАБУ про спроби дати йому хабарі, то завдяки деякім ЗМІ та представникам антикорупційних громадських організацій у екс-голови ФДМУ склався образ «ефективного менеджера».

Звільнення ж Дмитра Сенниченко з посади у 2022 році ЗМІ пов’язували саме з тиском з боку Офісу Президента, який хоче позбавитися «перспективного реформатора».

Втім, оприлюднені 22 березня НАБУ матеріали дозволяють у певній мірі зрозуміти, як у ЗМІ та соціальних мережах формувався позитивний образ Дмитра Сенниченко.

Наприклад, виявилося, що деякі «лідери громадської думки», блогери та ЗМІ отримували гроші за розміщення позитивної інформації щодо Дмитра Сенниченко. На піар Дмитра Сенниченко та очолюваного ним ФДМУ, як випливає з матеріалів НАБУ, витрачались чималі кошти.

Цікаво, що судячи з матеріалів НАБУ, повідомлення в Бюро про пропозиції хабарів, Дмитро Сенниченко робив не просто так. Ймовірно, так він хотів отримати «статус» викривача корупції та відвести підозри від власної, не зовсім правомірної діяльності.

«Паралельно з реалізацією корупційної схеми до голови ФДМУ звернувся представник іншого постачальника для ОПЗ. З метою усунення конкурента голова ФДМУ вирішив стати викривачем. 22 червня 2020 року він звернувся з відповідною заявою до НАБУ. Після цього посадовець продовжив виконання власних злочинних планів», - повідомив керівник другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Олександр Скомаров.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду