Нацбанк дозволив виводити іноземним держателям ОВДП відсотки за облігаціями

07:20, 23 березня 2023
Національний банк дозволив з 1 квітня іноземцям, які придбали вітчизняні облігації виводити відсотки за ними, однак відтермінував виведення повної суми.
Нацбанк дозволив виводити іноземним держателям ОВДП відсотки за облігаціями
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк дозволив іноземним покупцям ОВДП з 1 квітня виводити за кордон відсотки за облігаціями та відтермінував можливість для виведення основної суми боргу. Відповідне рішення закріплене постановою НБУ №29 від 22 березня

Вказаним документом внесено такі зміни до постанови регулятора №18 від лютого 2022 року: у підпункті 21 пункту 14 слова «виплатою погашення/сплатою доходу» замінити словами «сплатою відсоткового доходу (купонного платежу)»

Як зазначають в Нацбанку, враховуючи консультації з Міжнародним валютним фондом та Міністерством фінансів України, Національний банк вирішив, що оптимальним за поточних умов буде забезпечення можливості для іноземних інвесторів переказувати за кордон кошти, отримані від сплати відсотків за ОВДП після 1 квітня 2023 року. Водночас Нацбанк відкладає ухвалення аналогічного рішення щодо можливості репатріювати основну суму, вкладену у внутрішні держоблігації, до суттєвого зниження безпекових і макроекономічних ризиків(до цього передбачалося дозволити з 1 квітня виводити увесь дохід від ОВДП)

За розрахунками регулятора, іноземні держателі ОВДП отримають з 1 квітня до кінця року 120 мільйонів доларів.

«Ця сума може збільшитися в разі виявлення додаткового інтересу до цінних паперів», - наголошують в НБУ.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова Нацбанку Андрій Пишний заявив про намір поступового скасування обмежень, які були впроваджені після повномасштабного вторгнення РФ.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду