Повідомляти громадян про причини повітряної тривоги можуть заборонити

15:41, 22 березня 2023
Наразі українці дізнаються про причини повітряної тривоги з телеграм-каналів і таким чином можуть планувати свої подальші дії, але речник Повітряних сил зазначає, що це треба заборонити.
Повідомляти громадян про причини повітряної тривоги можуть заборонити
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, київська влада заборонила рух поїздів метро з лівого на правий берег Києва під час повітряної тривоги, як і громадського транспорту загалом. Разом з тим, через міст Метро дозволено рухатися приватним авто.

Тож, зранку, коли, як правило в Києві люди мають добиратися до роботи, пасажири масово збираються біля входу у метро та очікують відбою повітряної тривоги.

Офіційні канали не повідомляють про причини повітряної тривоги і орієнтовний час до відбою, тож громадянам доводиться орієнтуватися на приватні канали, вирішуючи питання, яким чином їм добиратися до роботи: брати таксі, йти на міську електричку, яка, як не дивно, під час тривоги дозволяє мешканцям лівого берега Києва добратися на інший бік, або очікувати відкриття метро. Адже не секрет, що хоча міська влада рекомендує всім пройти в укриття, деякі державні органи продовжують працювати і під час повітряної тривоги, тож люди вимушені якось добиратися до робочого місця.

Разом з тим, у Повітряних силах анонсували серйозні рішення для Telegram-каналів, які повідомляють про рух ракет і безпілотників.

Так, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що проти Telegram-каналів, які повідомляють про рух ворожих ракет або ж БПЛА, найближчим часом буде вжито серйозні рішення.

«Найближчим часом буде вжито серйозні рішення, можливо, будуть відкриті навіть кримінальні справи, тому що деякі Telegram-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БПЛА чи ракет», — сказав речник ПСУ.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд