Військових з передової звільнятимуть від сплати військового збору на підставі витягів з наказів командирів – рішення Уряду

15:08, 22 березня 2023
Урядовці через понад пів року після законодавчого звільнення військових, які воюють на «нулі» від військового збору, схвалили постанову на виконання цього документу.
Військових з передової звільнятимуть від сплати військового збору на підставі витягів з наказів командирів – рішення Уряду
Джерело фото: Уніан/ Арсен Петров
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів ухвалив постанову на виконання закону про звільнення від оподаткування військовим збором зарплат захисників України, які беруть безпосередню участь у бойових дій. 

Урядовці постановою №244 внесли зміни до постанови №1161 від 2015 року про порядок підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції та/або здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил (ООС), з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором та встановили, що: Особам, які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, перебуваючи безпосередньо в районах ведення бойових дій у період здійснення зазначених заходів, та позбавлені з будь-яких причин виплати додаткової винагороди, застосування пільги з оподаткування військовим збором здійснюється на підставі витягів з наказів (копій наказів) командирів (начальників) про позбавлення виплати додаткової винагороди, де зазначаються періоди безпосередньої участі у зазначених заходах, за які особа позбавлена такої виплати.

Тобто з військових не будуть стягувати військовий збір лише за умови, якщо командир їх впише в документ, а на практиці це відбувається далеко не завжди.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила закон про звільнення захисників від сплати військового збору у червні минулого року. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний документ у липні 2022 року.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд