Будівлі судів міста Києва та Вищої ради правосуддя попередньо включені до переліку об’єктів критичної інфраструктури, - ДСА

15:18, 8 лютого 2023
У ДСА повідомили, на якій стадії знаходиться віднесення судів та установ судової системи до об’єктів критичної інфраструктури.
Будівлі судів міста Києва та Вищої ради правосуддя попередньо включені до переліку об’єктів критичної інфраструктури, - ДСА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, 16 грудня 2022 року Кабінет Міністрів прийняв постанову №1384, якою перелік секторів критичної інфраструктури доповнено сектором «Правосуддя». Секторальним органом визначена Державна судова адміністрація.

Також було затверджено у новій редакції Порядок віднесення об’єктів до критичної інфраструктури.

Отже, ДСА має визначити конкретні об’єкти – суди, установи системи правосуддя, які будуть підпадати під критичну інфраструктуру і скласти їх перелік. Далі – подання уповноваженому органу з питань захисту критичної інфраструктури, тобто, Держспецзв'язку, переліків об’єктів критичної інфраструктури для формування зведеного переліку об’єктів.

Потім за поданням Держспецзв'язку відповідний перелік затвердить Уряд.

Разом з тим, як повідомили «Судово-юридичній газеті» у Держспецзв’язку, станом на даний час Держспецзв’язку не отримувала від Державної судової адміністрації України секторальний перелік об’єктів критичної інфраструктури, тобто, перелік судів та установ системи правосуддя, які мають бути віднесені до таких об’єктів.

«Судово-юридична газета» звернулася із відповідним запитом до ДСА стосовно уточнення стадії, на якій знаходиться віднесення судів до таких об’єктів.

Як зазначили нашому виданню у ДСА, на виконання постанови КМУ Державна судова адміністрація наказом від 9 січня 2023 року утворила постійно діючу робочу групу з ідентифікації та категоризації об’єктів критичної інфраструктури у секторі правосуддя.

«На даний час робочою групою здійснюється формування секторального переліку, сформовано попередній перелік судів та установ.

Після отримання необхідної для категоризації інформації цей перелік буде розглянутий робочою групою, утвореною в ДСА України за участі представників Держспецзв’язку у порядку, встановленому законодавством.

Будівлі судів міста Києва та Вищої ради правосуддя попередньо включені до цього переліку.

Пропозиції щодо включення судів та установ до переліку критичної інфраструктури будуть надіслані до Держспецзв’язку після опрацювання робочою групою отриманої від судів та установ правосуддя інформації та проведення категоризації об’єктів критичної інфраструктури відповідно до затвердженої постановою КМУ Методики», - зазначили у відповідь на запит «Судово-юридичної газети».

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва