Депутати знову хочуть звільняти керівника Бюро економічної безпеки рішенням парламенту

10:18, 8 лютого 2023
Пропонується передбачити, що визнання Верховною радою роботи директора БЕП незадовільною є підставою для його звільнення з посади.
Депутати знову хочуть звільняти керівника Бюро економічної безпеки рішенням парламенту
Фото: ucap.io
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів, серед яких голова комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8073 д про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо удосконалення відповідальності за перешкоджання діяльності депутатів, виконання контрольних функцій комітетами Верховної Ради України, яким пропонується розширити підстави для звільнення директора Бюро економічної безпеки.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Регламенту Верховної Ради та передбачити, що Верховна Рада щорічно заслуховує звіт Директора Бюро економічної безпеки України про результати діяльності цього органу за календарний рік, стан виконання покладених на нього завдань, додержання законодавства, прав і свобод людини і громадянина, а також напрями та шляхи підвищення ефективності діяльності Бюро економічної безпеки України.

Крім цього передбачено щорічне заслуховування звіту міністра внутрішніх справ про результати роботи міністерства та центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координує міністр.

При цьому за пропозицією третини депутатського корпусу Верховна Рада може вимагати позачергового звіту керівника БЕБ та міністра внутрішніх справ.

За підсумками розгляду звіту Верховна Рада може визнати його роботу незадовільною. Ухвалення такого рішення, згідно з проєктом є підставою для звільнення зазначеної особи з посади. Відповідно пропонується внести зміни до закону про “Бюро економічної безпеки” та передбачити, що повноваження директора БЕБ достроково припиняються в разі визнання його роботи Верховною Радою незадовільною.

Минулого року депутати вже реєстрували законопроєкт про звільнення директора БЕБ рішенням парламенту, однак він так і не був внесений на розгляд сесійної зали. Це його доопрацьована версія.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив про провал реформи зі створення Бюро економічної безпеки.

Автор Ярослав Конощук

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси