Рада ухвалила постанову про організацію роботи ВР під час дев’ятої сесії: як працюватимуть депутати

14:34, 7 лютого 2023
Передбачається, що до кінця дев’ятої сесії або до завершення воєнного стану Верховна Рада працюватиме у режимі одного засідання.
Рада ухвалила постанову про організацію роботи ВР під час дев’ятої сесії: як працюватимуть депутати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №8405 про деякі питання організації роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання під час проведення дев'ятої сесії в умовах дії воєнного стану авторства керівництва парламенту, яка передбачає, що депутати до кінця літа працюватимуть в режимі одного пленарного засідання. За відповідне рішення проголосували 306 народних депутатів.

Проєктом постанови пропонується встановити, що: Верховна Рада під час проведення дев'ятої сесії працює у режимі одного пленарного засідання, що триває до дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, але не пізніше ніж до початку наступної чергової сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Голова парламенту чи його заступники оголошують перерву у триваючому пленарному засіданні Верховної Ради України, визначають час і місце його продовження, а також, за потреби,  спосіб голосування народних депутатів України на ньому з питання, що розглядається(таємне голосування, голосування руками та ін)

Засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України дев’ятого скликання скликаються Головою Верховної Ради України (Першим заступником чи заступником Голови Верховної Ради України, який виконує обов’язки Голови Верховної Ради України) за потреби, а також на вимогу трьох депутатських фракцій (депутатських груп).

Також відповідно до проєкту постанови, засідання комітетів проводяться невідкладно, зокрема і в перерві пленарного засідання.

Керівництво парламенту також нагадує, що десята сесія ВР розпочнеться 5 вересня 2023 року.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано зміни до бюджету, які передбачають серед іншого, що кошти Фонду ліквідації наслідків агресії РФ передаються міністерству розвитку громад територій та інфраструктури.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном