Держспецзв’язку ще не отримала від ДСА перелік судів, які слід віднести до об’єктів критичної інфраструктури, відповідь

11:51, 7 лютого 2023
Перелік судів та установ правосуддя, які слід віднести до об’єктів критичної інфраструктури, до Держспецзв’язку поки не надходив.
Держспецзв’язку ще не отримала від ДСА перелік судів, які слід віднести до об’єктів критичної інфраструктури, відповідь
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, у судах тривають проблеми з організацією діяльності, пов’язані з відключенням світла та інтернет-зв’язку. Зокрема, в умовах відключень електроенергії не працює система автоматизованого розподілу справ і матеріалів між суддями, неможливо внести рішення до Реєстру судових рішень тощо.

16 грудня 2022 року Кабінет Міністрів прийняв постанову №1384, якою перелік секторів критичної інфраструктури доповнено сектором «Правосуддя». Секторальним органом визначена Державна судова адміністрація.

Також було затверджено у новій редакції Порядок віднесення об’єктів до критичної інфраструктури. Зокрема, визначено, що секторальні органи у сфері захисту критичної інфраструктури, використовуючи перелік секторів критичної інфраструктури, ідентифікують об’єкти критичної інфраструктури своїх секторів (підсекторів) критичної інфраструктури.

Тобто, ДСА має визначити конкретні об’єкти – суди, установи системи правосуддя, які будуть підпадати під критичну інфраструктуру і скласти їх перелік.

Наступним кроком є подання уповноваженому органу з питань захисту критичної інфраструктури, тобто, Держспецзв'язку, переліків об’єктів критичної інфраструктури для формування зведеного переліку об’єктів.

Надалі за поданням Держспецзв'язку відповідний перелік затвердить Уряд.

Разом з тим, станом на даний час Держспецзв’язку не отримувала від Державної судової адміністрації України секторальний перелік об’єктів критичної інфраструктури, тобто, перелік судів та установ системи правосуддя, які мають бути віднесені до таких об’єктів.

Про це йдеться у відповіді Держспецзв’язку на запит «Судово-юридичної газети», яку наводимо нижче.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва