Рада планує до кінця літа 2023 року розглянути законопроєкт про повернення електронного декларування

10:26, 7 лютого 2023
Верховна Рада планує протягом дев’ятої сесії розглянути законопроєкт про повернення електронного декларування, а також визначитися стосовно реформування СБУ та ініціативи щодо компенсації за зруйноване через агресію РФ житло.
Рада планує до кінця літа 2023 року розглянути законопроєкт про повернення електронного декларування
Фото: tr.tax.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада планує протягом наступної сесії, тобто до літа поточного року розглянути законопроєкт №8071 про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського союзу, який передбачає відновлення електронного декларування для чиновників суддів та депутатів до завершення воєнного стану. Про це йдеться у проєкті порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради, яка згідно до Конституції починається 7 лютого.

Також серед іншого парламентарі мають намір розглянути зміни до бюджетного кодексу щодо реалізації президентської економічного паспорту(розподіл частини коштів від видобутку вуглеводнів між громадянами) та визначитися стосовно законопроєкту №7198 про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації стосовно врегулювання порядку виплати компенсацій за зруйноване внаслідок агресії РФ житло.

Крім цього до літа поточного року народні обранці мають намір визначитися щодо законопроєкту №3196-д про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України стосовно реформування СБУ. Ініціатива була схвалена у першому читанні ще у 2021 році, однак у депутатському корпусі був відсутній консенсус щодо її остаточного схвалення

З порядку денного восьмої сесії перейшов у дев’яту законопроєкт №2143-3 про місто Київ - столицю України, який, як відомо, передбачає розподіл посад мера столиці та очільника КМДА.

Дев’ята сесія Верховної Ради, згідно до Конституції, розпочинається 7 лютого і фактично буде тривати до липня, хоча ймовірно, формально про закриття сесії буде оголошено в день відкриття 10 сесії.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова антикорупційного комітету парламенту Анастасія Радіна розповіла чому депутати не підтримують відновлення електронного декларування.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд