У Мінекономіки анонсують окрему закриту процедуру закупівель для армії

14:38, 1 лютого 2023
За словами першого віце-прем’єра та міністра економіки Юлії Свириденко,окрема закрита процедура закупівель для армії у Prozorro запрацює навесні 2023 року.
У Мінекономіки анонсують окрему закриту процедуру закупівель для армії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Окрема закрита процедура закупівель для армії у Prozorro запрацює навесні 2023 року. Про це заявила перший віце-прем’єр та міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, робота зі створення нової процедури триває

«Головна пропозиція Міністрества економіки - перейти від закупівлі «послуг харчування» до закупівлі «продуктів харчування з доставкою», визначення граничних меж по основним категоріям продуктів на підставі данних статистики, а також заключення угоди з постачальником на квартал, а не на рік як сьогодні», - зазначила перший віце-прем’єр.

За її словами, урядом створено робочу групу, до якої увійшли представники Міністерства економіки, Міністерства оборони, Державної аудиторської служби України, СБУ, ДБР. Робоча група має розробити оновлений підхід до системи закупівель харчів для армії.

«Новий механізм закупівель має забезпечити публічний контроль над цінами, за якими закуповуються продукти для армії, при цьому буде забезпечена секретність інформації», - додала Свириденко, спрогнозувавши, що нова  процедура закупівлі для армії має запрацювати вже цієї весни.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у ЗМІ з’явилася інформація про закупівлю Міноборони харчів для військових за завищеними цінами. Одним з результатів скандалу стало звільнення директора департаменту закупівель Богдана Хмельницького і заступника міністра В'ячеслава Шаповалова.

У свою чергу, міністр оборони Олексій Резніков нещодавно наголосив, що в Україні буде повернуто контроль над закупівлею продуктів та палива для армії. 

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки