Раді пропонують саджати довічно за посягання на життя керівника САП

10:43, 1 лютого 2023
У парламенті зареєстровано законопроєкт, яким пропонується посягання на життя керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури карати позбавленням волі до 15 років або давати довічне.
Раді пропонують саджати довічно за посягання на життя керівника САП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №8402 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, Кримінального кодексу України та деяких інших законів України щодо посилення незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яким пропонується посилити відповідальність за втручання в діяльність керівника САП та посягання на його життя. Автором проекту виступила депутат Анастасія Радіна.

Законопроєктом пропонується внести зміну до статті 112 Кримінального кодексу(Посягання на життя державного чи громадського діяча) та встановити, що посягання на життя керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

Наразі керівник САП не є державним діячем у розумінні статті 112 КК.

Також законодавчою ініціативою пропонується внести зміни до статті 344 Кримінального кодексу(втручання у діяльність державного діяча) та передбачити, що незаконний вплив у будь-якій формі на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення законопроєкту дозволить підвищити довіру до антикорупційних інституцій та органів влади загалом серед громадськості, міжнародних партнерів України, бізнес- спільноти.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила законопроєкт про посилення покарання за катування.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд