В Україні остаточно заборонили використання пластикових пакетів в супермаркетах та на ринках

09:48, 9 січня 2023
З 1 січня 2023 року набула чинності норма закону «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», яка передбачає остаточну заборону використання пластикових пакетів у магазинах та на ринках.
В Україні остаточно заборонили використання пластикових пакетів в супермаркетах та на ринках
Фото: portal.lviv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 1 січня 2023 року в Україні остаточно заборонили використання тонких та надтонких пластикових пакетів шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок). Це передбачено підписаним Президентом України Володимиром Зеленським у 2021 році законом «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».

Таким чином тонкі і надтонкі поліетиленові пакети мають зникнути з магазинів, супермаркетів, ринків, закладів харчування та надання послуг. Їх мають замінити біорозкладні пластикові пакети - пластикові пакети, що розкладаються за участю мікроорганізмів на елементи природного походження та відповідають встановленим національними або гармонізованими європейськими стандартами нормам щодо утилізації способом компостування або біорозкладання.

В разі, якщо магазини впіймають на подальшому використанні пластикових пакетів, то за перше порушення їм загрожує штраф від 8,5 до 17 тисяч гривень, а рецидив полегшить кишеню власника вже на 17-34 тисячі гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський у червні 2021 року підписав закон щодо заборони пластикових пакетів. Законом забороняється розповсюдження пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області