Рада підтримала законопроєкт про збільшення частки електробусів у Києві та містах з населенням понад 250 тисяч жителів

08:29, 2 грудня 2022
Депутати підтримати законопроєкт про збільшення частки електробусів у містах з населенням понад 250 тисяч осіб до 2030 року до 50% від парку.
Рада підтримала законопроєкт про збільшення частки електробусів у Києві та містах з населенням понад 250 тисяч жителів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №8172 “Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, та внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів”, яким пропонується встановити мінімальну частку електробусів серед парку автобусів у середньостроковій перспективі. За відповідне рішення проголосували 237 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону “Про автомобільний транспорт” та визначити мінімальну обов’язкову частку електробусів у містах з населенням понад 250 тисяч осіб у середньостроковій перспективі.

Згідно з документом, до 2027 року на міських автобусних маршрутах загального користування у містах із загальною чисельністю населення понад 250 тисяч осіб кількість електробусів у відсотковій частці серед парку автобусів повинна становити не менше 25% на 1 січня 2027 року, не менше 50% на 1 січня 2030 року.

Змінами до Закону “Про дорожній рух” парламентарі пропонують додатково віднести до компетенції міських рад та їх виконавчих органів, районних рад та районних державних адміністрацій визначення шляхів стимулювання користування електробусами, електричними колісними транспортними засобами та іншими екологічними видами транспорту.

Законопроєктом також передбачено низку змін до законодавства стосовно стимулювання розвитку електрозарядної інфраструктури

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Президент України Володимир Зеленський підписав закони про стимулювання галузі розвитку екологічного транспорту в Україні. Документи мають на меті збільшення частки екологічного транспорту в Україні шляхом підвищення доступності для споживачів та стимулювання розвитку виробництва в нашій країні електричних транспортних засобів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки