Рада підтримала звільнення від ПДВ та ввізного мита товари для відновлення енергоінфраструктури: є умови

07:10, 2 грудня 2022
Пропонується звільнити від оподаткування ввізним митом та ПДВ товари, які фінансують донори чи передаються ними для ремонту та підтримки енерго та комунальної інфраструктури.
Рада підтримала звільнення від ПДВ та ввізного мита товари для відновлення енергоінфраструктури: є умови
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №8197 про внесення змін до Митного кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної та комунальної інфраструктури України, яким пропонується звільнити від оподаткування ввізним митом товари, які надаються безоплатно західними донорами для ремонту та підтримки критичної інфаструктури, а також пов’язану ініціативу стосовно звільнення від ПДВ зазначеної категорії товарів. За відповідні рішення проголосували 292 та 295 народних депутатів.

Автори першої з законодавчих ініціативв пропонують внести зміни до перехідних положень Митного кодексу та визначити, що на час воєнного стану та протягом пів року після його скасування звільняються від оподаткування ввізним митом товари, що надаються безоплатно, як допомога від донорів, або фінансуються донорами та ввозяться на територію України для подальшої передачі енергокомпаніям, водоканалам, тепловикам та необхідні для ремонту та підтримки мереж.

Йдеться, зокрема, про аккумулятори, котли парові та парогенеруючі, резервуари, цистерни, обладнання та апаратуру для паяння та ін.

Пов’язаним законопроєктом 8196-1 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної та комунальної інфраструктури України пропонується звільнити безоплатну допомогу, яку передають донори або яка ними фінансується для відновлення та підтримання енергетичної інфраструктури, від ПДВ.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін звільнив від ПДВ та ввізного мита імпорт генераторів.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді