Рада дозволила військовослужбовцям йти у відпустку під час війни без пояснення причин: є обмеження

07:49, 2 грудня 2022
Ухваленим законом дозволено під час воєнного стану відпустки військовослужбовців без пояснення причин, за умови одночасної відсутності не більше 30% особового складу підрозділу.
Рада дозволила військовослужбовцям йти у відпустку під час війни без пояснення причин: є обмеження
Джерело фото: depositphotos.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №8081 про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану. За відповідне рішення проголосували 269 народних депутатів. 

Ухваленим законом викладено пункт 18 статті 10-1 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану у такій редакції: “В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, відпустки за сімейними обставинами та інших причин, за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення”.

Зазначені відпустки надаються тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Чинне законодавство передбачає, що військовослужбовці під час воєнного стану мають право на відпустки лише з поважних причин.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, яким пропонується надати право двічі під час війни достроково присвоювати військові звання військовим.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва