Комітет дав зелене світло законопроєкту про можливість під час війни двічі достроково присвоювати чергове військове звання військовослужбовцям

09:55, 1 грудня 2022
Комітет з питань нацбезпеки та оборони рекомендує схвалити в цілому законопроєкт, який передбачає, що під час воєнного стану заохочення у вигляді дострокового присвоєння чергового військового звання може бути застосовано до військовослужбовців вдруге.
Комітет дав зелене світло законопроєкту про можливість під час війни двічі достроково присвоювати чергове військове звання військовослужбовцям
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони рекомендує депутатм ухвалити у другому читанні та в цілому  законопроєкт №8140 «Про внесення змін до статті 29 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України», яким пропонується надати можливість під час воєнного стану двічі достроково присвоювати військове звання військовослужбовцям.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 29 Дисциплінарного статуту Збройних сил України та передбачити, що: «Під час дії воєнного стану, стану війни або відсічі збройної агресії проти України заохочення щодо дострокового присвоєння чергового військового звання може бути застосовано до військовослужбовців вдруге, але не раніше ніж через шість місяців з дня присвоєння попереднього військового звання».

Як зазначається у пояснювальній записці, прийняття  закону «створить умови для підвищення авторитету військової служби, виховання стимулів для ще більш активного удосконалення військовослужбовцями своєї військової і спеціальної підготовки, професійно-ділових якостей, організаторських здібностей у складних умовах сучасного бою, для проявлення мужності та героїзму у збройній відсічі агресору».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада дозволила не зберігати за мобілізованими працівниками середній заробіток. Працівники, у свою чергу, почали оскаржувати ці рішення у судовому порядку.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки